donderdag 21 juni 2012

recepten groepje Dirkje, Loes, Joris en Niels


Spaghettisaus met rabarber

Ingrediënten: 1kg uien, 1kg gehakt, 1kg wortelen, 1 groene selder, 6 tomaten, 4 bouillonblokjes, een vleugje bloem, 1 teentje look, olijfolie, oregano, 1 doos spaghetti, stokbrood, zout en peper, 4 lange stengels rabarber

Bereiding:
1.        Maak de groenten schoon, snijd ze in stukjes en schil of pel ze. (om de tomaten te pellen moet je ze even in kokend water laten liggen. Dan gaat de schil er gemakkelijk af.)
2.      Stoof de ui, groene selder en wortelen in olijfolie.
3.      Doe er de oregano bij.
4.     Plet het gehakt en kook het. Voeg het daarna bij de groenten.
5.      Laat de groenten en het gehakt nog enkele minuten doorstoven.
6.     Voeg de rabarber en de 4 bouillonblokjes bij de groenten en het gehakt.
7.      Voeg nu een beetje bloem toe tot je ziet dat het steviger wordt.
8.      Roer regelmatig met een houten lepel. En laat 10 minuten sudderen. (Doe geen deksel op de pot)
9.     Voeg er zout en peper aan toe.

LET OP: deze saus mag niet worden gemixt!

SMAKELIJK!!!  





Bosaardbeienconfituur

Ingrediënten: 4 eetlepels suiker, 4 koffietassen aardbeien, 1 citroen

Bereidingswijze:
1.        Was de bosaardbeien
2.      Pers de citroen uit in een apart kommetje
3.      Plet de aardbeien het citroensap en de suiker
4.     Doe de aardbeien in een kookpot met 4 eetlepels suiker en het citroensap
5.      Kook het lichtjes
6.     doe het in potjes en laat het afkoelen

SMAKELIJK






   






Geen opmerkingen:

Een reactie posten