dinsdag 25 maart 2014

PW's en zwerfvuilactie

Gisteren hadden Maarten en Minne hun PW voorgesteld. Maarten zijn PW ging over films en die van Minne over Turkije.

We weten nu veel meer over alle filmberoepen die er bestaan, hoe je een film maakt, hoe je een stop motion filmpje maakt. Maarten maakte ook zelf zo'n filmpje met als titel "Op hotel Snottebel". Hij maakte dat met heel veel foto's van lego mannetjes. Hij deed dat met een app op zijn i-pad.Hij deed een interview met een regie-assistent, de oom van Noor. Hij had ook een echte camera, met een microfoon bij, en een filmrol. Op het einde deed hij een quiz. De winnende groep kreeg een filmklapper als beloning.





Minne vertelde ons meer over Turkije.Ze deed dat aan de hand van een mooi, zelfgemaakt spelbord. Ze vertelde over het landschap en het klimaat. Ze leerde ons ook wat Turks. Ze vertelde over een belangrijke haven, over het eten, over het geloof, over hoe de mensen leven. Ze deed ook een interview met Taylan, de papa van Kamiel, Mano en Milan. We deden ook een quiz en op het einde mochten we allemaal proeven van Turks fruit.




Vandaag hebben we aan de zwerfvuilactie deelgenomen in 4 groepjes. Dat was leuk. We vonden vanalles : van een leeg bierflesje tot een dode vogel, van een frietbakje tot sigarettenpeukjes...
We deden ook nog werktijd en tekenden wat. In de voormiddag lazen we onze vrije teksten in het Frans aan elkaar voor.

Arthur en Toon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten