maandag 20 mei 2013

5-daagse (tijdreizen met de teletijdmachine )kort verslag

Hier al een kort verslagje van onze 5-daagse (met dank aan mama Linda , die dit dagelijks doorstuurde naar alle mama's en papa's). Er was geen internetverbinding op onze verblijfplaats, dus meer info volgt in de loop van de volgende weken (ook foto's )

MAANDAG :
Wist je dat :
-De treinreis vlot is verlopen ?
-We in Brussel op het verkeerde perron stonden (omdat de trein op het laatste moment nog van spoor wisselde) en we nog eens met al de valiezen de trappen moesten nemen ?
-We toch al 40 km gefietst hebben (vooral met veel tegenwind) ?
-Er enkele jongens (Toon Jonathan Jef en Jef en Maarten) zijn gaan ijsberen in de zee ?
-Dat na deze trip de spaghetti en saus redelijk snel op was ?
-En dat de ouders de pineut zijn op de bonte avond omwille van het goed volbrengen van de avondactiviteit?

DINSDAG :
We zijn vandaag in de oertijd beland.
Begonnen met een quiz in vier groepjes en de resultaten waren verbluffend. Het team van Miranda (de zwarte schapen) eindigde mooi tweede van vier. De winnaars waren de andere drie ploegjes met allen dezelfde score !!!
Namiddag maakten we speren, muurschilderingen, vislijnen, vuur en verfden we kleren. We aten met onze handen en keken film

WOENSDAG :
De teletijdmachine flitste ons vandaag naar 1914.  Na in het gelid te moeten staan van maarschalk Toon en modderkruiper Peter trokken we naar Ieper. We bezochten het oorlogsmuseum in Flanders Fields en na een maaltijd uit een gamel,  maakten we een wandeling met een gids. We bezochten de kazematten, een ijskelder en een paar kerkjes. We waren ook even in Engeland op het militair kerkhof. Met verdiende voedselbonnen uit de quiz, kochten we lekkere frietjes. Nog even luisteren naar de last post en dan richting beddebak.

DONDERDAG :
Et alors ....Wist je dat :
-We vandaag bezoek kregen van Sherlock Holmes, Columbus, Antoine de Saint Exupéry en Marie Antoinette?
-We Frans ontbijt kregen en een Frans acrostichon maakten?
-We naar Frankrijk fietsten?
-We er een fotozoektocht deden en in het Frans gingen winkelen?
-We ons aan de veggiedag hielden en lekkere quiche aten ?
-We een super toffe bonte avond hadden en de pineuten ook hun best deden?
-We nog even samen dansten voor we naar bed gingen?

VRIJDAG :
De teletijdmachine flitste ons naar de middeleeuwen. We zochten naar de ring van Gyverinckhove en leerden over de ridders en de jonkvrouwen. We fietsten naar De Panne. We hadden een bewogen terugreis met de trein. We moesten in het station van Gent geëvacueerd worden, omdat onze trein een panne had. Daardoor waren we een uurtje later in Alken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten